Tonizálás, frissítés

A fáradtság és a stressz következtében a bőr fakó- és élettelen kinézetűvé válhat. A nélkülözhetetlen frissítés, segít visszaállítani a bőr üdeségét, mivel megnöveli a bőrben a keringést. A bőrt naponta egyszer vagy kétszer, alapos tisztítás után kell tonizálni. 

Citromos pórusösszehúzó arcszesz
 Egy kisebb üvegbe tegyük a következőket: 2 kk. frissen kicsavart citromlét, 1ek. glicerint, 1 ek. 70%-os alkoholt. Öntsük fel az egészet desztillált vízzel. Tartsuk a hűtőszekrényben, és rázzuk fel minden használat előtt.

Petrezselyem – és mentafrissítő

Dobjunk 2.5 deci vízbe egy csokor összevágott petrezselyemlevelet és egy 1 evőkanál friss mentalevelet (vagy 1 kk. szárítottat). Lefedve hagyjuk fél óráig állni, és nagyon finom szűrőn szűrjük le, és öntsük üvegbe. Hűtőszekrényben tartva, 5-6 napig eláll. Üdévé, bársonyossá teszi a bőrt.



 Lemosó

A tej kitűnő bőrlemosó. Vattapamacsot mártsunk tejbe, és töröljük át vele a tisztítandó bőrfelületet.
Az olajos, zsíros bőrt igen alaposan tisztítja a petrezselyem-méz keverék. Egy csokor petrezselyemzöldet olyan apróra vágunk, amíg nem ereszt levet. Tegyünk hozzá két teáskanál virágmézet. Tegyük az arcunkra, 20-30 percig hagyjuk hatni, majd meleg vízzel mossuk le!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése