Pakolások


A legjobb bőrfeszesítő arcpakolások házilag készített változatai közül a leghatásosabbak azok, amelyek tartalmaznak banánt, joghurtot, vagy mézet. Ezek nagyon jó hatással vannak a bőrre: hidratál, ápol és feszesít.  
  • Vegyünk egy banánt, pár csepp citromlevet, pár evőkanál mézet és joghurtot. Ezt a masszát vigyük fel óvatosan az arcbőrre, vigyázva, hogy a szembe ne kerüljön.
·         A mézhez, hozzáadjuk a joghurtot, felvisszük az arcbőrre és hagyjuk megkötni, ezután eltávolítjuk, és a hatást máris tapasztalhatjuk
.  
Bőrfeszesítő arcpakolás mellett használhatunk szőlőmag olajat, vagy mandula olajt, ezek szintén kiváló hatást gyakorolnak a bőrre.

Sütőtökből is készíthetünk arcpakolást. A sütőtöknek a magas antioxidáns tartalma miatt ránctalanító hatása van. Mandula olajjal keverve kiváló maszkot készíthetünk belőle.

Öregedő bőrre
Keverj össze egy adag olívaolajat egy adag mandulaolajjal. Keverj hozzá egy kapszula E-vitamint. Alkalmazd ezt a krémet naponta az arcodra, és hidratáltabb, fiatalosabb bőröd lesz.

Pakolás zsíros bőrre
Verj fel egy tojássárgáját egy kiskanál mézzel, majd kend az arcodra. Hagyd hatni 20 percet és öblítsd le langyos vízzel.

Hatékony zsíros bőr és kitágult pórusok ellen. Tisztítja és védi a bőrt.

Pakolás száraz bőrre
Nyomj szét villával egy avokádót és adj hozzá olívaolajat. Alkalmazd arcodra és hagyd hatni 20 percet.

Öblítsd le langyos vízzel. Ez egy E-vitaminban gazdag tápláló maszk, amely regenerálja és megfiatalítja a bőrt. Jó az érett, száraz bőrre.


Mézes arcpakolás megviselt, száraz bőrre
Hozzávalók: 2 evőkanálnyi frissen préselt almalé, 2 evőkanál virágpor, 2 evőkanál méz, 1 tojássárgája
Az alma levét keverjük össze a virágporral, rázzuk fel, hagyjuk pihenni egy órát.
Szita vagy tüll segítségével szűrjük ki a keverékből a pollent, majd adjuk hozzá a többi alkotórészt. A maszkot vattával felvisszük az arcra, és mielőtt a pakolás kiszáradna, langyos vízzel lemossuk.


Szépítő mézes pakolás

A mézet túróval, tojássárgájával és egy citrom levével elkeverjük, majd egyenletesen puhaecsettel felvisszük az arcra, és dekoltázsra. Hagyjuk 35 percig, majd langyos vízzel mossuk le. A hatás, igazi meglepetés!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése