Ötletek, bevásárlólista


  Elsősorban egy lista, amire mindenképpen szükséged lesz!

Friss fűszernövények

Szárított fűszernövények

zöldpetrezselyem
Kakukkfű
Kapor
Borsikafű
Snidling
Zeller
Rozmaring
Babérlevél
Borsikafű
Lestyán
Majoranna
Köménymag
Zeller
Szegfűbors

Szegfűszeg

Szerecsendió virág és por

Gyömbér

Curry

Fahéj

Majoranna

Mustármag

Csökkentett nátrium tartalmú só

Továbbá: Rengeteg citrom, édesítőszer, folyékony és por formában, sovány tejpor, rizs, tésztafélék, búza csíra, szójacsíra, HAM-LET puffasztott búza és rizs (van ízesített is).  (ha szereted hántolt búza, árpa, és rizs, de ez nem muszáj), zöldség és erőleveskocka, kukorica olaj, szója olaj, balzsamecet, tárkonyecet, 1 üveg száraz fehérbor, juharszirup, jól záródó befőttes üvegek, 3 dl-es műanyagpoharak, a fagyasztáshoz, és méz. Egyszemélyes tűzálló edény, kis méretű lábas, alufólia, sütőzacskó, kapribogyó. 


Ha valami most lemaradt, ne haragudj!  Különben is minden este ajánlatos átnézni a következő napi napló tartalmát, mert elképzelhető, hogy valamit pácolni, vagy összeérlelni kell.

Kenyérfélék: Természetesen a teljes kiőrlésű, és a magos kenyerek a legjobbak a diéta szempontjából. Ezeket persze mindig váltogatni kell. Rozskenyér, (minél sötétebb, annál jobb) korpás kenyér, csökkentett szénhidráttartalmú kenyér, vagy otthon sütött kenyér teljes kiőrlésű lisztből. Sós kifli és társai ki vannak tiltva a konyhából a fogyókúra időtartamára.


Gyakran mondogasd magadnak, hogy fogyókúrázom, fogyni fogok. Jó, ha az agy is felkészül rá. Minél több embernek elmondod a céljaidat, annál sikeresebb leszel.

Szeretnék néhány praktikus, időkímélő tanácsot adni.

Ha a családnak húsleves a menü, miután kihűlt, teljesen lezsírozva tehetsz el a fagyasztóba 2 dl-es poharakba, és a főtt marhahúsból szintén 10 dkg-os kiszerelésben. Egyébként, ha a receptek írása közben nem írnám le a súlyt, minden egyes húsra (csirke, marha, pulyka hal, stb.) a 10 dkg az érvényes.


A hagymát összeapríthatod robotgéppel, akár 1 kilót is, és fagyaszd le, rengeteg időt meg lehet vele spórolni. Ugyan így lehet eljárni a citrommal is. Préselj ki egyszerre többet, jól záródó üvegben, hűtőben sokáig eláll, a héját egy jó párnak viszont reszeld le, és alufóliában, fagyasztóban tárold. 


Friss petrezselymet is lehet egy hétre valót (4-5 csokor) összeaprítani, ezt viszont papírtörlőbe tekerve, tiszta műanyag zacskóban kell tárolni szintén hűtőben, vagy befőttes üvegben fedő nélkül, szintén hűtőben, és minden nap rázogatni kell egy kicsit. 


Céklát is főzzél 2-3 darabot héjával együtt, és hámozatlanul hűtőben szintén prímán megvárja, amíg fel nem használod. Céklából nyersen is, és almából mindig legyen otthon.

A heti bevásárlás miatt mindig időben nézd át a naplót, hogy ne az utolsó percben kelljen szaladgálni az alapanyagokért. Sok olyan étel van, amit érlelni kell, ezért célszerű minden este átnézni a következő napi menüt.

Még egy fontos dolog! A diéta alatt lesznek úgynevezett pihenő hetek. Ez a szervezetnek valóban pihenés, Neked viszont próbatétel lesz. Háromhetenként kell egy ilyet beiktatni. Ha ezen úgy jutsz túl, hogy nem hízol vissza semmit, biztos lehetsz a sikerben, hogy a fogyókúra után is meg fogod tudni tartani azt a súlyt, amiért 3 hónapig megdolgoztál.

Ezért még egyszer szeretném az eszedbe juttatni Kedves diétázó, hogy tartsd be a napi ötszöri étkezést. Szervezeted, gyomrod nem fog tiltakozni, és ami a legfontosabb Te sem. Folyamatosan ellátod magad a szükséges, és nélkülözhetetlen vitaminokkal, ásványi anyagokkal. És ami a lényeg! Szervezeted folyamatosan dolgozik.  Ehhez, a feleslegessé vált zsírokból nyer erőt. Ezért ne koplalj, hanem egyél!

Ehhez kívánok sok sikert, kitartást, türelmet, és gratulálok ehhez a nem mindennapi elhatározásodhoz.













    


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése